Perjantai meni etätöissä ja matkavalmisteluissa ja 20h matkaa odotellessa. No, arvata saattaa että kahden vaihdon reissussa jotain tapahtuu, Frankfurtissa lumimyräkkä ja Finnairin lento 2h myöhässä heti alkuun -> tämän vuoksi ei ehditty Johannesburgin vaihtolennolle. Varasijoilla odotettiin sitten Lufthansan lentoa iltaan saakka ja päästiin ilmeisesti melkein viimeisinä sisälle. Jaakon kanssa karjaosastolle economyyn (jotka pidempiä matkoja ovat lennelleet, tietävät ettei edes tällainen koripalloilija oikein mahdu sinne) ja Olli voitti arpajaisissa business-paikan (makasi laverilla ja joi shampanjaa, förstås. Muisti kuittailla siitä muuten...).

Johannesburgista Maputoon sujuikin sitten aika kivuttomasti. Maputossa vastaan iski +37 C ja älytön kosteus. Ei ollut enää edes huonosti lämmitetty sauna! Ja tottakai matkalaukkujen kohdalla poikien laukut tulivat normaalisti mutta meikäläisen huono onni niiden kanssa jatkui ja laukut jäivät matkalle (tänään pitäis tulla). Täällä siis farkuissa ja laina-t-paidassa hikoillaan :)

Maputo on "mesta paikka" nykästä lainatakseni. Yllättävän kallis mutta samaan aikaan köyhä. Portugalilaisten lähdettyä täällä on tapeltu pitkään ja se näkyy katukuvastakin. Renovaatioita ei ole tehty ja paikat rapistuneet pahasti ja kaikki uudirakentaminen on ökyilyä parhaille paikoille. Ihmiset ystävällisiä ja iloisia, mikä on ihan mukavaa.

Eilen käytiin Raunolla, joka on paikallisoppaamme ja metsäohjelman pomo täällä. Saunottiin telttasaunassa (vietiin kiuaskiviä tuliaisiksi), käytiin syömässä ja juteltiin mukavia. Tänään kierrellään Maputoa ja käydään rannalla syömässä maaliman parasta kanaa kuulemma. Huomenna käydään yliopistolla ja tiistaina sitten viidakkoon!

Suomen kännykkä ottaa näköjään vastaan viestejä taas. En lupaa vastata puheluihin. Ja kuvia tulee kun saan adapterin pelaamaan. Pääskysiä näkyy, gekkoja bongattu ja kokki teki omeletin aamiaisbuffetissa. Muito bem!