Kulinaristiosasto tiedottaa että tänään syötiin reissun toiseksi parasta ruokaa (sen Costa da Solin herkullisen kanan jälkeen) Mimmos-nimisessä ravintolassa, joka on kuuleman mukaan kaupungin hinta-laatusuhteeltaan paras. Eikä syyttä. Valkosipali-juusto-etanat (110 Mt = 3,5€) olivat errrrinomaiset, samoin lampaan rosvopaisti (210Mt = 6,5€) suussasulavaa ja maukasta. Suosittelen jos satutte täällä päin kiertämään. Paikallisherkuista maistamatta enää ~10 erilaista kala-annosta (niitä piisaa) ja varmaan jotain spesiaalimpaakin. Saa nähdä mihin tiemme vie.

Tänään puheenaiheena iltapäivällä oli samaan pöytään eksyneen journalisti-Jaimen (paikallisia) kanssa paikallinen korruptio. Siitä alkaa olla paikallisen koulutetun porukan (lue: ne jotka eivät ainakaan vielä ole korruptioringissä mukana) sama kuva.  Täällä virkamieskoneisto tuntuu käärivän kaikesta fiksusta itselleen (jollei muuta niin vaimojen nimissä) kermat päältä ja poliittisiin nimityksiin liittyy aina "palkkiomaksu" valitsijoille. Käsittämättömiä tarinoita kuulee päivittäin, vaikkei meille edes kaikkea luultavasti kerrota.  Ja tässä seuraa homman hauskin osuus: me olemme siihen syypäät, me suomalaiset veronmaksajat monen muun maan tavoin. Rahaa annetaan ilman korvamerkintöjä, "uskoen ihmisen hyvyyteen". Tässä olisi aineksia moneenkin lehtijuttuun, mutta jätän nyt syväkurkkuilematta kun tässä on omakin projekti vielä hyväksymättä. Sanotaan nyt kuitenkin loppuun että valtakunnan, by far, hienoin rakennus on Kehitysapuministeriö. Ei tässä tiedä itkeä vai nauraa.

Reissu antaa tosiaan uutta perspektiiviä kaikkeen. Myös tekopyhyyteen ja "auttamiseen". Noihin voi vetää yhtäsuuruusmerkit jos rahoista päättää poliitikko tai byrokraatti.

Huomenna 3 vrk roadtrip Xai-XAi:n kautta Inhambaneen. Siellä pääsee uimaan ja kenties Jaakko surffaamaan. ;)