On se vaan iso kaupunki. Muutama päivä ei kyllä riitä millään kokonaisvaltaiseen tutustumiseen. Lähdettiin viiden hengen porukalla täältä lauantai-aamuna klo 5.20 ajelemaan Coloniaan josta lautta lähti klo 9.15 kohta Buenosin satamaa. Matka kestää lautasta riippuen 50 min tai 3h. Nopealla mentiin, tottakai.

Satamasta taksilla (halpaa, keskimäärin 2€ matkoja) Hotel Republicaan joka sijaitsee aika keskeisellä paikalla pääkadun varressa Obeliskin vieressä. Shoppailun (ostin hienon nahka-lätsän ja halvat Kekkos-malliset aurinkoklasit!) (Alavan Pekka saisi slaakin jos näkisi kuinka halpoja levyjä on levykaupoissa. Uutuudet ~8€ kpl...) jälkeen seikkailimme vanhaan kaupunkiin syömään, näimme komiat tango-showt ja päätimme suunnistaa Huracan-Gymnasia -matsiin.

Huracan on kaupungin pääsarjajoukkueista pienin tai toiseksi pienin, mutta silti 40000 stadionilla oli tunnelmaa, voin kertoa! Varsinkin G:n fanit olivat kyllä mainioita laulamaan ja hyppimään. Soihtujakin oli, tottakai. Karhulan Faniyhdistyksen pettymykseksi Huracan otti 0-1 turpiin hukattuaan kaikki miljoona ja yksi maalintekopaikkaa. Mahtava peli, filmaus todella vähissä ja ajanpeluuta ei lainkaan.

Ja tarina jatkuu:

Ensimmäistä hääpäivää (Kiitos, Anu, ensimmäisestä vuodesta!) juhlistin menemällä muiden mukana ottelun jälkeen syömään kunnolla. Paikallinen illallisaika on tosiaan siinä klo 21-01 ja lähempänä yhtätoista päästiin ravintolaan. Voin kertoa että kolmen ruokalajin illallinen oli hyvää. Lomo oli iso ja oikein mainio ja jälkiruokana nautittu liekitetty omenalettu oli loistavaa. Eikä ollut kallista. Kyllä taas tulee itku kun Suomeen tulee ja ravintolahinnat näkee... :(

Formuloiden jälkeen lähdettiin sitten taas aamulla reissuun. Taksi alle ja la Boca suunnaksi. Boca on vanhaa työläisaluetta ja nykyisin oikeastaan tunnettu kirkkailla väreillä maalatuista taloistaan ja Boca Juniorsista tietysti. Stadionilla tottakai kierros ja samaan syssyyn Boca Juniorsin museolla. Mahtavaa! Diegoa ei näkynyt, liekkö ollut taas jossain vieroituksessa. Feikki-Diegon kanssa olisi saanut ottaa muutamalla pesolla valokuvan, mutta jätettiin väliin. Bocan lahti on muuten sitten ehkä maailman ällöttävin paikka. Sen rannalla koko Botnian saastuttamisuhka saa ihan uudet mittasuhteet; koko satama-allas on täynnä törkyä niin että jopa rauta "kelluu" levälautoilla. Haju on sanoinkuvaamaton. Tämä siis nykyaikaisen miljoonakaupungin edustalla.

Muu aika oikeastaan kului kävellen katuja ja toreja, ihmisiä ja elämää katsellen. Todella hieno paikka, suosittelen!

Botniasta oli muuten taas ollut uutisissa. Rio Uruguayssa oli pitkä musta vana, joka tottakai oli botnian syytä argentiinan median mukaan. Lehtijutussa vaan oli hauska kohta, jossa ohimennen kerrottiin samaisen vanan näkyneen kymmeniä kilometrejä yläjuoksulla olevassa kaupungissa asti. Kyllä nämä on pahoja aineita kun akanvirtaa noin kavalasti nousevat...

Kuvia tulee myöhemmin!