Syyskuu on paikallisille ensimmäinen kunnon kevätkuukausi. Kelit ovat kyllä parantuneet huomattavasti muutamana viime päivänä. Enää ei aamusta tarvitse pitää talvitakkia töissä ja keskipäivällä alkaa tulla hiki. Kohta kuulemma hiki tuleekin sitten ihan t-paidassakin ja työstä tulee tuskaa. On täällä oikeastaan ~20 astetta ollut aiemminkin mutta kylmä viima tehokkaasti tappaa lämmöntunteen. Joku huhu (liekö paikallinen sammakkotohtori) että tässä kuussa tulee iso myrsky jonka jälkeen ilma lämpenee lopullisesti. Tiedä sitten. Lämpeneminen ja kevääntulo näkyy hyvin myös kaupungilla; linnut ovat alkaneet aktivoitua ja lauleskelevat useammin, puiden oksiin tulee silmuja ja katukahviloiden terasseja on jatkettu ajotielle! Ristiriitainen maa: esimerkiksi tupakointilait ovat yhtä tiukat kuin Suomessa mutta sitten saa juuri laittaa asiakaspöytiä ajotielle tai ajaa kakspäällä ilman kypäriä mopolla.

Huomiseen mielenosoitukseen on haettu suurista kaupungeista poliisin virka-apua, tehtaan portilta 300m:n päässä on uusi aita ja kaippa paikalle saadaan armeijakin. Mielenosoittajat päästetään maahan, muttei tehtaan portille edes. Lehtien mukaan poliisi oikeastaan pelkää pikemminkin sitä miten paikallinen väestö suhtautuu argentiinalaisiin, jotka ovat estäneet rajasillan katkaisullaan liikennettä ja turismituloja, kuin argentiinalaisten mahdollisia tempauksia. Kova uho näillä gualeguaychúlaisilla on saada mukaan "tuhansia" uruguaylaisia tovereita. Tuskinpa näitä paikallisia niin paljon kiinnostaa, koska näillä tuntuu olevan hiukan järkeä päässä ja ovat huomanneet kuinka tällaiset isot investoinnit luovat työtä ja tuovat rahaa alueelle.

Pari hyvää työkaveria, Mike kanadasta ja John jenkeistä, lähtevät pois. Harmi, koska meillä on työhuoneessa ollut hauskoja väittelyjä kaikesta mahdollisista jenkkien ja eurooppalaisten eroista. Yleensä Mike ja minä vastaan John.